Årsrapport for 2023

Pensjonskassens forvaltningskapital er 3,4 mrd kroner og nesten 12 000 medlemmer har pensjonsrettigheter hos oss. Ansvarlig forvaltning av medlemmenes pensjonsrettigheter er pensjonskassens viktigste oppgave.

Kostnadseffektiv drift, riktige ytelser og høyest mulig avkastning over tid hensyntatt risiko er pensjonskassens hovedmålsettinger. Verdijustert avkastning i kollektivporteføljen endte på 5,9 %, og renteresultatet var på 125 mill kroner.

God soliditet er viktig for at LKP skal være rustet for en framtid preget av varierende rentenivå, ustabile markeder og nytt rammeverk. Pensjonskassen har god risikostyring, og solvenskapitaldekningen lå godt over regelverkets minstekrav gjennom hele året. Vi kan håndtere tider med svingninger i de finansielle markedene, og har tilstrekkelig med likviditet til å utbetale pensjoner til våre medlemmer både i dag og i framtiden.

I tillegg til å sørge for god avkastning på pensjonsmidlene har LKP jobbet videre med pensjonskassens ansvarlige investeringer. Pensjonskassens kapital skal investeres i selskaper som viser en bærekraftig forretningsførsel, støtter bærekraftsmålene og hensyntar klimarisiko. Vi ser at dette også blir viktig i tiden fremover.

Årsrapporten finner du her: https://lkp.no/rsrapporter

Foto: Stine Rolstad Brenna

Previous
Previous

Deltid og pensjon

Next
Next

Pensjonsforliket - enighet om endringer