Etteroppgjøret for inntektsåret 2022 er klart

Mottok du uførepensjon fra pensjonskassen i 2022? Vi har nå gjennomført etteroppgjøret for inntektsåret 2022. Har du mottatt korrekt pensjon vil du ikke høre fra oss, men har du fått for mye eller for lite utbetalt i pensjon vil du i midten av april få et brev fra oss med informasjon om dette.

Beregningen

I etteroppgjøret sammenligner vi inntekten som er brukt i beregningen av din uførepensjon og faktisk inntekt, for å kontrollere at pensjonen har vært korrekt utbetalt. Uførepensjonen skal reduseres hvis inntekten er høyere enn inntektsgrensen din. Inntektsgrensen utgjør din forventede pensjonsgivende inntekt etter uførhet. Som mottaker av uføretrygd fra folketrygden har du i tillegg rett til et fribeløp på 40 prosent av folketrygdens grunnbeløp (G).

Inntekt som skal holdes utenfor

All inntekt du har hatt før du ble innvilget uførepensjon fra pensjonskassen skal holdes utenfor etteroppgjøret. Eksempler på dette kan være næringsinntekt, lønn, honorarer og feriepenger, selv om dette er utbetalt etter at du ble innvilget uførepensjonen.

Hvis du mener at en større del av inntekten kan holdes utenfor, må du sende oss lønnsslipper eller annen dokumentasjon til vår postadresse eller vår e-postadresse.

Regelverk

Reglene for uførepensjonister er hjemlet i SGS 2020 Pensjonsordninger § 27. Reglene for etteroppgjør er hjemlet i forskrift om «reduksjon av uførepensjon fra lovfestet offentlig tjenestepensjonsordning på grunn av inntekt og om etteroppgjør» (FOR-2014-11-26-1467).

Ankerett

Vedtak om rettigheter etter SGS 2020 Pensjonsordninger kan ankes inn for Trygderetten innen 6 uker fra mottakelsen brev fra oss, jf. trygderettsloven § 10. Eventuell anke skal fremstilles skriftlig til pensjonskassen. Anken må gi uttrykk for hvilke endringer som kreves, og inneholde en begrunnelse for hvorfor vedtaket er uriktig.

 

Dersom du har spørsmål kan du kontakte oss på telefon 488 68 800 eller e-post; lorenskog@gabler.no

Foto: Istock/PeopleImages

Previous
Previous

Ny AFP for deg som er født i 1963 er vedtatt

Next
Next

Deltid og pensjon